28. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia: 2007 müüakse miljard telefoni

Soome Nokia teatas täna Amsterdamis, et mobiiltelefonide läbimüük maailmas ületab järgmisel aastal miljardi telefoni piiri.

Sel aastal peaks maailmas müüdama 970 miljonit mobiiltelefoni, vahendas postimees.ee ajalehte Taloussanomat.

Nokia prognoosi järgi on 2007. aastal oodata mobiiltelefonide keskmise hinna alanemist.

Ettevõtte hinnangul suureneb mobiiltelefonide läbimüük tuleval aastal 2006. aastaga võrreldes maksimaalselt 10 protsenti. Sama numbri on välja pakkunud ka uuringufirma Gartner ja elektroonikafirma Samsung.

Nokia prognoosi järgi suureneb mobiiltelefonide läbimüük enam kui 15 protsendi võrra Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna riikides, aga ka Lähis-Idas ja Aafrikas.

Läbimüügi juurdkasv jääb allapoole kümne protsendi piiri Euroopas, Ladina-Ameerikas ja Põhja-Ameerikas.

Mobiitelefonide kasutajate arv tõuseb Nokia ennustuse järgi järgmisel aastal kolme miljardi inimeseni. Firma varasema prognoosi järgi arvati, et see piir ületatakse alles 2008. aastal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755