7. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ainar Ruussaar: 2010 on Eestis 25 üleriigilist digi-TV kanalit

Kolme aasta pärast on Eestis 25 üleriigilist digitelevisiooni kanalit, ennustas tänasel IT-konverentsil ETV juht Ainar Ruussaar.

Neist veerandsajast digi-TV kanalist on kümme toodetud Eestis, sealhulgas ka ühe kaameraga tehtavad saated, sest põhimõtteliselt võib igaüks teha oma kanali, lisas ta.

Kirjeldades võimalikku olukorda Eesti telemaastikul 2010. aastal ennustas Ruussaar, et siis on Eestis ka üks-kaks piirkondlikku teleprogrammi. Kindlasti on poliitikutelgi siis oma piirkondlikud telekanalid, vihjas ta mitme ettevõtja meediaostudele viimasel ajal.

Samuti on Ruussaare hinnangul kolme aasta pärast Eestis 8-10 üsna kvaliteetse sisuga interneti-TV keskkonda. Interneti-TV on täna üha populaarsem erakordsete uudiste ja otseülekannete korral nagu näiteks mereparaad, kuninganna ja president Bushi visiidid, märkis ta.

Praegu on tema sõnul väga vähesed nõus internetis saadete eest maksma. "Inimesed käivad meie veebis, vaatavad saadete tasuta tutvustusi, kuid ei ole valmis selle eest maksma," rääkis ETV juht.

2010. aastal on Ruussaare sõnul Eestis populaarne ka saadete tellimine mobiilile. Euroopas valitseb mobiili-TV suhtes skeptitsism, kuid Aasias kasutatakse seda palju ja toodetakse ka eraldi saateid mobiili-TV-le. "Ma ei usu, et lähema kahe aasta jooksul hakkaks siin keegi pakkuma mobiili-TV-le eraldi sisu," ütles Ruussaar.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474