19. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype'i kaasasutajad ostavad 31 miljoni krooniga osaluse MarkIT-s

Nelja Skype'i kaasasutaja loodud Ambient Sound Investments investeerib 31,3 miljonit Eesti krooni, et aidata kaasa MarkIT e-hankekeskkonna arendamisele, teatas firma.

Lisaks on MarkIT plaanis laieneda viide Kesk- ja Ida-Euroopa riiki.

Investeering suunatakse äriklientide seas laialdaselt kasutatava e-hankekeskkonna ja teenuste arendamisse Eestis ning teistel turgudel. MarkIT alustab järgneva 18 kuu jooksul tegevust Tšehhis, Sloveenias, Slovakkias, Ungaris ja Poolas.

Laienemise käigus avab MarkIT uutel turgudel oma esinduse ja IT kaupade e-hankekeskkonna. MarkIT on teadaolevalt ainus ettevõte, kes pakub sellist teenust Interneti teel rohkem kui kahes Euroopa riigis. Ettevõttel on Eestis, Lätis, Leedus ja Soomes üle 10 000 ärikliendi.

Tehingu tulemusel omandab nelja eestlasest Skype’i kaasasutaja loodud Ambient Sound Investments (ASI)MarkITis vähemusosaluse. "Meil on väga hea meel kaasata ASI meie investorite ringi. Investeering aitab meie süsteeme arendada ja toetab laienemist uutele turgudele," selgitas MarkITi tegevjuht Andres Agasild.

ASI juhatuse esimees Toivo Annus nimetab MarkITit kompetentse meeskonnaga hästi toimivaks ning tasemel ettevõtteks. “MarkIT on liider kiiresti arenevas ja kasvavas sektoris, kuna ta pakub klientidele paindlikumat IT toodete hankimise moodust,” lisas Annus.

MarkITi juhtkond ja senised partnerid jätkavad tegevust ettevõttes, ASI määrab MarkITi nõukokku Skype’i tarkvaraarenduse juhi Ott Kaukveri. Investorina jätkab ka Helmese asutaja Jaan Pillesaar.

"Riskikapitali äris on tavapärane, et igal uuel ringil lisandub ettevõttesse uusi investoreid ja Skype’i kaasasutajate pakkumine oli selleks parim. Viimaste aastate kiire kasvu põhjal arvan, et viie aasta pärast on MarkITil võimalus olla üks juhtivaid e-ärisid uues Euroopas," kommenteeris tehingut MarkITi nõukogu liige Jaan Pillesaar.

MarkIT on suurim internetipõhine hankesüsteem, mille kaudu teostavad oma IT tellimusi rohkem kui 10 000 äriklienti Eestis, Lätis ja Leedus ja Soomes. Ettevõtte konsolideeritud käive 2006. aastal on 18 miljonit eurot, mis on kolm korda enam eelmise aasta 5,4 miljoni eurosest käibest.

ASI on 2003. aastal Skype’i nelja eestlasest kaasasutaja poolt loodud investeerimisgrupp, mis on alates 2006. aasta märtsist tänaseni investeerinud seitsmesse tehnoloogiaettevõttesse. ASI investeeringuportfelli kuuluvad veel järgmised ettevõtted: pooljuhtlülitite arendamisele keskendunud Clifton, sõidukite asukohamääramistehnoloogiat tootev Oskando, sidetehnoloogiaettevõte Modesat Communications, tehnoloogiaettevõte Connecty, ajatempli tehnoloogiat arendav GuardTime ja elektroonikaettevõte Evikon MCI.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052