27. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Heleniuse ja Martinsoni fond paigutab Rate Solutionsisse 15,6 miljonit krooni

Investeerimisfond MartinsonTrigon paigutab interneti suhtlussaitide arendajasse Rate Solutions üks miljon eurot (15,6 mln kr), et aidata ettevõttel laieneda välisturgudel, teatas firma.

Kokkulepe ei puuduta Eestis tegutsevat populaarset saiti rate.ee, kus strateegilise osaluse omandas kevadel mobillioperaator EMT. Investeerimisleping MartinsonTrigoni ja Rate Solutions'i vahel sõlmiti kolmapäeval ja jõustub uuel aastal pärast juriidiliste formaalsuste lõpetamist. Osanike kokkuleppel vastutab uuest aastast ettevõtte laienemise eest Kaur Lohk, kes kuni suveni juhtis 1,6 miljardi kroonise käibega Baltikumi juhtivat IT-distribuutorit TD Baltic. "Kauril on suure rahvusvahelise ettevõtte ülesehitamise ja juhtimise kogemus, mis Ratele hästi ära kulub," ütles Andrei Korobeinik.

Firma Rate Solutions asutati vastloodud suhtluskeskkonna Rate.ee opereerimiseks 2003. aastal. Kaks aastat hiljem jõudis Rate.ee kasutajate arv Eestis 350 tuhandeni ja ettevõtte käive oli 7 miljonit krooni. Selle aasta aprillis ostis Eesti suurim mobiilioperaator EMT umbes 40 miljoni krooni eest 51% rate.ee operaatorfirmast Serenda Invest OÜ. Rate Solutions, kuhu investeeris MartinsonTrigon, omab kõiki õigusi suhtluskeskkonna tarkvarale ja know-how'le ning samuti Läti, Leedu ja Vene portaale. "Meie eesmärk on korrata Rate edulugu ka teistes maades ning praegu analüüsime ärivõimalusi umbes kümmekonnas riigis," ütles Andrei Korobeinik. Rate Solutions'ile kuuluvad suhtlusportaalid Face.lv Lätis ja Point.lt Leedus ning oktoobris avatud Venemaa sait Limpa.ru. "Oleme eriti uhked Limpa.ru edu üle. Kahe kuuga on sait kogunud üle 40000 kasutaja ning kasutusaktiivsuselt läheneb Limpa pikemat aega turul olnud sarnastele vene saitidele".

200 miljoni kroonise kapitaliga investeerimisfond MartinsonTrigon näeb Rate platformis suurt potentsiaali ka teistel turgudel. "Meie analüüs näitab, et Balti riikide suhtlusportaalid eesotsas Rate.ee'ga on muust Euroopast 1-2 aastat ees ning seda edumaad saab kasutada sisenemiseks teistele turgudele," ütles MartinsonTrigoni juhataja Allan Martinson. "Sotsiaalvõrgustikud ja kogu nn. Web 2.0 fenomen on alles lapsekingades ning näeme siin suuri arenguvõimalusi".

MartinsonTrigon on 2005. aastal asutatud investeerimisfond, mis on tänaseks peale Rate'i teinud neli investeeringut: vähemusosalused Vene tehnoloogiafirmades Reksoft ja InvisibleCRM ning 100% IT-teenuste firmast MicroLink Leedu ja telekanalist MTV Baltic. MartinsonTrigon investeerib kiire kasvuga IT-, interneti ja telekomiettevõtetesse Balti riikides ja Venemaal. Fondi juht Allan Martinson on varem olnud uudisteagentuuri BNS asutaja ning tehnoloogiaholdingu MicroLink juht, kust kasvas välja ka tänane juhtiv Balti uudisteportaal Delfi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755