28. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MartinsonTrigon viib Rate.ee välisriikidesse

Investeerimisfond MartinsonTrigon investeerib osaühingusse Rate Solutions üle 15 miljoni krooni, et suhtlusportaali Rate.ee looja saaks samasugused portaalid avada ka välisriikides.

Rate Solutions on juba avanud Rate.ee sarnased suhtlusportaalid Baltimaades ja Venemaal, Rate.ee edulugu loodetakse korrata kümmekonnas riigis - peamiselt Ida-Euroopas, aga ka Soomes, Saksamaal ja Hollandis, kirjutas postimees.ee.

"Balti riikide suhtlusportaalid eesotsas Rate.ee-ga on muust Euroopast üks-kaks aastat ees," ütles MartinsonTrigoni juhataja Allan Martinson.

Rate Solutionsi omanik ja juht, Rate.ee looja Andrei Korobeinik rõhutas, et Rate Solutionsi äri on praegu väga tulus. "See on üsna tühi nišš, kus saame sihtgrupile pakkuda teenuseid, mis nagunii lähiajal turule tuleks," ütles Korobeinik.

Korobeiniku sõnul alustatakse portaali loomist igas riigis paari-kolme inimesega. Ta märkis, et portaalide käivitamine on kallis ettevõtmine, mis esialgu kasumit ei too, aga palgad tahavad maksmist.

Äri suurt tulusust arvestades leiab Korobeinik siiski, et edukad portaalid peaks kasumisse jõudma juba teisel tegevusaastal. Eestis tegutseva Rate.ee kasumimarginaal oli mullu umbes 75 protsenti, firma kasum oli 4,9 miljonit krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755