10. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar jättis Abobase'i magusast lepingust ilma

Majandusministeerium võttis eile mobiiltelefoni numbriliikuvuse haldamise õiguse Abobase Systemsilt, erafirma kaalub riigilt miljonite sissenõudmist.

Eile pärastlõunal saatis Edgar Savisaare juhitav majandusministeerium välja e-kirja, milles teatas, et mobiiltelefoni numbriliikuvuse süsteem ei ole enam Abobase Systemsi, vaid sideameti hallata, kirjutas Äripäev.

"Leping lõpetati, kuna lepingupooled tõlgendasid lepingu punkte, mis puudutasid numbrite broneerimisalase informatsiooni vahetamist sideameti ja Abobase Systems ASi vahel erinevalt," ütles majandusministeeriumi avalike suhete juht Anu Hallik-Jürgenstein.

Abobase Sytemsi tegevjuhi Kaido Saarma sõnul pole ministeerium oma plaanidest neile teada andnud. "Praegu on sama lugu, et kui keegi soovib sulle isaks saamise puhul õnne, aga sa ise ei teagi, et sa isaks saad," kommenteeris mees ministeeriumi käiku.

Küsimusele, mis erimeelsustele ministeerium oma teates vihjas, sõnas Saarma, et neil käib küll üks väike diskussioon, kuid see ei olevat põhjus, miks lepingut lõpetada. "Seal tahetakse mingi formaalne põhjus leida," arvas Saarma, kes 2004. aasta oktoobris pärast konkursi võitmist kiitis sideametit, sest too oli "kõik üksipulgi lahti seletanud, mida ja kuidas nad tahavad".

Siiski tõdes firmajuht, et riigil on õigus leping lõpetada, kuid sel juhul tahab ettevõtte, et nende tehtud kulutused süsteemile ka kompenseeritaks. "Meile anti eriõigus selle teenuse osutamiseks viie aasta jooksul. Kõik kulutused oleme meie teinud. Riik ega operaatorid pole pennigi sisse pannud," märkis Saarma, kes lisas, et riigilt nõutav summa jääks 10 miljoni krooni ringi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755