11. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cisco kaebas Apple’i kohtusse

Kolmapäeval kaebas Cisco Apple’i iPhone’i pärast kohtusse. iPhone’i nimelise telefoniga varem välja tulnud Cisco nõuab kohtus, et Apple’il keelataks iPhone’i nime kasutamine.

Cisco on omanud iPhone’i kaubamärgiõigusi aastast 2000 ning kasutanud kõnealust nime 3 nädalat tagasi turule tulnud internetitelefonide (VoIP) puhul, vahendas postimees.ee AP´d.

Cisco sõnul pöördus Apple nende poole juba aastaid tagasi, soovides jõuda kokkuleppele iPhone’i nime kasutamise osas ning sellest ajast peale on kaks Silicon Valley tehnikahiidu pidanud sel teemal läbirääkimisi.

Kuid Cisco sõnul katkesid kõnelused 9. jaanuaril - vaid mõned tunnid enne Apple’i tegevjuhi Steve Jobsi ülesastumist iga-aastasel konverentsil Macworld, kus ta tutvustas Apple’i mobiiltelefoni iPhone.

«Me eeldasime, et kuna nad esitlesid oma toodet ilma brändi nime kasutamiseks eelnevalt luba saamata, tähendas see ka läbirääkimiste lõppu,» ütles Cisco vanem-asedirektor Mark Chandler.

Apple vaidleb aga vastu, et neil on täielik õigus nime iPhone kasutamiseks, kuna kahe firma tooted on märkimisväärselt erinevad.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755