18. jaanuar 2007
Jaga lugu:

Inteli 4. kvartali müügitulu oli 9,7 miljardit dollarit

Intel teatas, et ettevõtte majandusaasta 4. kvartali müügitulu oli 9,7 miljardit dollarit (117,5 mld kr), puhaskasum ulatus 1,5 miljardi dollarini (18,2 mld kr) ja tulu aktsia kohta 26 sendini (3,15 kroonini).

"Inteli liidripositsioon toodete ja tehnoloogiate arendamisel tagas tulemusliku neljanda kvartali, millele aitasid kaasa kõrgemad müügihinnad ja rekordiliselt suured tarnemahud peamiselt kõige kiiremini kasvavates segmentides," sõnas Inteli tegevjuht Paul Otellini.

Inteli 2006. aasta müügitulu oli 35,4 miljardit dollarit (428,7 mld kr), tegevustulu 5,7 miljardit dollarit (69 mld kr), puhaskasum 5 miljardit dollarit (60,5 mld kr) ning tulu aktsia kohta 86 senti (10,4 kr).

Neljanda kvartali kasumimarginaal oli 49,6 protsenti, kolmandas kvartalis oli see 49,1. Kasumimarginaali mõjutasid positiivselt müüdud mikroprotsessorite suurem kogus ja hind ning negatiivselt tootmisvõimsuse mittetäielikust ärakasutamisest tingitud kulud, välkmälutoodete hinna langetamine ja NAND-mälu tootmise käimalükkamine.

Intel on maailma suurim ränikiipide arendaja. Firma peamised tooted on mikrokiibid, kiibistikud, mälukaardid ja välkmälud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt