18. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inteli 4. kvartali müügitulu oli 9,7 miljardit dollarit

Intel teatas, et ettevõtte majandusaasta 4. kvartali müügitulu oli 9,7 miljardit dollarit (117,5 mld kr), puhaskasum ulatus 1,5 miljardi dollarini (18,2 mld kr) ja tulu aktsia kohta 26 sendini (3,15 kroonini).

"Inteli liidripositsioon toodete ja tehnoloogiate arendamisel tagas tulemusliku neljanda kvartali, millele aitasid kaasa kõrgemad müügihinnad ja rekordiliselt suured tarnemahud peamiselt kõige kiiremini kasvavates segmentides," sõnas Inteli tegevjuht Paul Otellini.

Inteli 2006. aasta müügitulu oli 35,4 miljardit dollarit (428,7 mld kr), tegevustulu 5,7 miljardit dollarit (69 mld kr), puhaskasum 5 miljardit dollarit (60,5 mld kr) ning tulu aktsia kohta 86 senti (10,4 kr).

Neljanda kvartali kasumimarginaal oli 49,6 protsenti, kolmandas kvartalis oli see 49,1. Kasumimarginaali mõjutasid positiivselt müüdud mikroprotsessorite suurem kogus ja hind ning negatiivselt tootmisvõimsuse mittetäielikust ärakasutamisest tingitud kulud, välkmälutoodete hinna langetamine ja NAND-mälu tootmise käimalükkamine.

Intel on maailma suurim ränikiipide arendaja. Firma peamised tooted on mikrokiibid, kiibistikud, mälukaardid ja välkmälud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052