9. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google'i guru tuleb Eestisse

Järgmisel nädalal tuleb Eestisse Google'i ekspert Stephen E. Arnold USAst.

Neljapäeval, 15. veebruaril Eesti Rahvusraamatukogu suures konverentsisaalis toimuval IV Infopoliiitka foorumil "Inforuumis kaotsi läinud" astub peaesinejana üles maailma tunnustatuim Google'i ekspert Stephen E. Arnold USAst.

Foorumi keskne teema infootsingu olevik ja tulevik. Foorumit juhib Linnar Viik, teatas Eesti Rahvusraamatukogu.

Peaesineja, rahvusvaheliselt tuntud tehnoloogiaekspert ja finantsanalüütik Stephen E. Arnold, keda peetakse juhtivaks infootsingu, sh Google'i eksperdiks maailmas, käsitleb ettekandes "Infootsingu taktika ja mitmetimõistetav relevantsus" maailma juhtivaid otsisüsteeme Google, Yahoo ja MSN, analüüsib otsitehnoloogiate arengusuundi ning nendega seonduvaid võimalusi ja ohtusid.

Oma hiljutistel esinemistel on Arnold arvanud, et 2007. aastal muutuvad otsingusüsteemid pigem värvilise ja mitmetahulise Yahoo, kui lakoonilise kujundusega Google'i sarnaseks. Stephen E. Arnoldi sulest on ilmunud üle viiekümne artikli ja kuus raamatut. 2004. aastast ilmub tema koostatud "Enterprise Search Report", mis annab ülevaate 28 peamisest äriinfo otsingut pakkuvast otsisüsteemist ja nende toimimispõhimõtetest.

Tema viimases raamatus "The Google Legacy" (2005) vaadeldakse Google'i mõju rakendustarkvarale ja selgitatakse, kuidas ja miks võib Google'ist kujuneda Microsofti mantlipärija. 1999. aastal anti talle Thomson Corporationi auhind parima tehnilise artikli eest ja 2006. aastal mainekas Open Source Solutionsi elutööpreemia panuse eest avatud tarkvara arendamisse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755