21. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KredEx: tehnoloogiaga altminek maksab ettevõttele kätte

Jako Kuuse ja Jaak Tikko KredExist rääkisid Äripäeva finantskonverentsil äriplaanidest, kus asjad ei ole läinud plaanide kohaselt, üheks näiteks on tehnoloogia võimsuse ülehindamine.

"Võetakse tehaseseade, mis suudab välja anda nii ja nii palju toodangut. Kui seadmed tuuakse Eestisse, märgatakse, et seadmete tootlikkus ei ole nii suur, kui varem räägitud," rääkisid KredExi spetsialistid.

Ühe näitena toodi Venemaa varakad ettevõtjad, kes tahtsid Eestisse rajada sulamite tsehhi. Tehnoloogia toodi Venemaalt, kuid "tipptehnoloogial" ilmnesid tõsised puudused. Esialgu loodetud tootmismahtu ei suudetud saavutada: reaalne tootmismaht jäi neli korda madalamaks.

Olukorra tegi halvemaks sõlmitud eelkokkuvõtted. Kuna tootlikkus ei jäi prognoositust tunduvalt väiksemaks ja turuhind tõusis, tähendas see ettevõttele alla omahinna müümist, mille tulemusel muutus tootmine kahjumlikuks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755