21. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahvusvaheliste kõnede hinnad võivad langeda

Eurooplased maksavad mobiiltelefoni kasutamise eest igal aastal 54 miljardit krooni liiga palju.

Mobiiliteenuste operaatorid valetavad oma kulude kohta, kirjutas Rootsi majandusleht Dagens Industri. Euroopa seaduseloojate laual on uus eelnõu, kus plaanitakse panna paika rahvusvaheliste kõnede tasude ülempiirid, kuid tasusid on võimalik alandada palju rohkem.

Nii väidab Euroopa tarbijaühendus Beuc, mis tutvustas eile uurimust selle kohta, et tasud, mida tarbijad peavad maksma väliskõnedeks, ei ole proportsioonis operaatorite lisakuludega.

Euroopa Komisjon on teinud ettepaneku, et minutihinnale võib väliskõnede puhul lisada maksimaalselt 5 kuni 7,6 krooni. Beuc läheb veelgi kaugemale: "Maksimaalne lisatasu võib olla 5 krooni. Ja operaatorid võivad üksteiselt küsida maksimaalselt 3,8 krooni."

Beuc on kalkuleerinud, et kui nende ettepanek vastu võetaks, saaks 26 Euroopa Parlamendi liikme mobiiliarvetelt aastas säästa keskmiselt 16 900 krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Ituudised.ee toetajad:
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105