28. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõte ostis MP3 patendi, et tootjad kohtusse kaevata

Ettevõte kaebas päev pärast MP3 patendi omandamist maailma suurimad MP3 mängijate tootjad patendiõiguste rikkumise pärast kohtuse.

Apple`i, Samsungi ja SanDiski kaebas kohtusse Texas MP3 Technologies, kes ostis USA patendi kahelt korealasest investorilt, kirjutas The Register. Algselt 1997. aastal väljastatud patendi ostis Texas MP3 15. veebruaril, kohtuhagi esitati 16. veebruaril.

Patent on laiaulatuslik, kattes tehnoloogia, mis on vajalik kaasakantava audioseadme valmistamiseks, mis suudab taasesitada MPEG formaadis kodeeritud andmeid, infoladu, ekraani, audioväljundit, vähemat ühte protsessorit ja patareid.

Kohtuhagi esitanud firma aadressiks on Texase postkontori postkasti aadress. Hagis väidetaks, et mainitud ettevõtted rikkusid tahtlikult patenti, mis toob kaasa karmima karistuse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052