14. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viacom nõuab YouTube´ilt ja Google´ilt miljard dollarit

Meediakorporatsioon Viacom esitas teisipäeval hagi videojagamisportaali YouTube ja selle emafirma Google vastu, süüdistades neid tahtlikus massilises autoriõiguseseaduse rikkumises.

Kahjunõudena küsib Viacom üle ühe miljardi dollari (ligi 12 miljardit krooni), kirjutas ekspress.ee.

Hagis viidatakse ligi 160 000 videoklipile, mis on pärit Viacomi meelelahutuskanalitelt ja mida on YouTube´is vaadatud rohkem kui 1,5 miljardit korda.

Rahvusvahelise meediagigandi Viacomi omanduses on Paramount Pictures, DreamWorks ja hulk kaabeltelekanaleid, näiteks MTV ja the Comedy Channel.

YouTube väidab, et on järginud autoriõiguste valdajate õigusi. Google omalt poolt üritab välja töötada lahendust, millega saaks identifitseerida autoriõigusi rikkuva materjali.

Kohtuasi on jätk nurjunud läbirääkimistele, mille käigus Viacom soovis saada ilmselt osa YouTube´i tuludest. Google´il on juba tulude jagamise leping Universali, CBSi ja Sony BMGga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755