20. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiiltelefonide müük ja hinnad langesid

Soomes on mobiiltelefonide jaemüük langenud. Veebruaris võeti müüki umbes viis protsenti vähem telefone kui aasta tagasi.

Ka müügi rahaline väärtus langes, hinnad kukkusid kaheksa protsenti. Kui eelmise aasta veebruaris oli keskmine mobiiltelefoni hind 157 eurot (ligi 2500 krooni), siis sel aastal oli keskmine hind viis eurot (ligi 80 krooni) odavam, kirjutas Soome majandusleht Kauppalehti.

Kasvutrendi näitas 3G-telefonide osakaal müügist, mis veebruaris moodustas 27%.

Vaatamata veebruarikuu halvematele tulemustele on kogu aasta alguse tulemus siiski parem kui eelmisel aastal. Jaanuaris-veebruaris võeti müüki ligi 230 000 telefoni, mis on seitse protsenti enam kui eelmise aasta esimesel kahel kuul.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755