26. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ümberkorraldusi alustanud Pfizer vallandas viis töötajat

Pfizeri Eesti filiaali uus tegevjuht Laima Rutka vallandas möödunud reedel 17 töötajast viis.

Inimesi ei vallandatud seetõttu, et Pfizer vähendaks töökohti Eestis, selgitas korporatsiooni kommunikatsioonidirektor Oliver Stohlmann täna.

„Eesmärk oli parandada patsientidele, arstidele ja teistele tervishoiusüsteemi partneritele osutatavat teenust,” ütles Stohlmann. „Uus juhtkond ja struktuurimuudatused lubavad olla ärksamad ja paindlikumad tulemaks vastu klientide vajadustele.”

„Kohtleme kõiki töötajaid austusega ja toetame neid vastavalt seadusele,” vastas Stohlmann küsimusele, miks keelati vallandatud töötajail omavahel suhelda ning kästi neil oma töökoht kahe-kolme tunniga puhtaks teha.

„Kõigi vallandatud töötajatega vesteldi ja anti neile aega töökoha üleandmiseks nagu on sarnastes tingimustes tavaks. Siiski ei tulnud otsus kergelt. Oleme teadlikud, et see mõjutab nii inimesi kui nende peresid,” lisas Stohlmann. Et oma otsust pehmendada, pakkus Pfizer vallandushüvitust, mille kõik viis töötajat ka vastu võtsid.

Pfizer ei avalda, kui palju teenivad erinevates maades tegutsevad äriüksused, põhjendas Stohlmann, miks ei avaldata Pfizer Eesti mullust käivet ja kasumit. Hetkel kärbib Pfizer oma töötajaskonda kogu maailmas, lisas Stohlmann, et saada tormiliselt muutuvas keskkonnas väiksemaks ning väledamaks.

Möödunud reedel teatas Pfizer, et liidab Eesti filiaali Läti omaga, mis on oma riigi ravimituru liider. Ühisfiliaali juhiks sai alates 1998. aastast Läti filiaali juhtinud Laima Rutka, kes kinnitas Äripäevale antud intervjuus, et suuri muutusi Eesti filiaalis ei kavandata.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755