13. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taani analüütik: SMSid ei maksa midagi

Iga kord, kui mobiiltelefoni omanik saadab SMSi, maksab ta selle eest mobiilsidefirmale, kirjutas Tarbija 24. Taani analüütiku Torben Rune arvestuste kohaselt ei tähenda SMSide saatmine, kui arvestada sõnumite eest küsitud hinda, firmale tegelikult mingeid väljaminekuid.

Taanlased saadavad majandusportaali EPN andmetel aastas ligi 10 miljardit SMSi, mis keskmiselt teeb iga taanlase kohta 2000 sõnumit aastas.

Arvestades SMSide hindu, mis sidefirmad selle eest saavad, toob see firmadele väga suurt tulu. Seega võib Rune sõnul õigustatult küsida, kui palju kulusid nõuab sms-ide saatmine firmale.

Arvutusi tehes leidis Rune, et põhimõtteliselt mitte mingeid kulusid. Tema sõnul maksab ühe sõnumi saatmine mobiilifirmale vaid 1/22 sellest, mis maksab üks sekund telefoniga kõnelemist.

Taani mobiilsidefirmad TCD ja Sonofon ei nõustunud aga sugugi Runega ning pidasid tehtud arvutusi ja võrdlusi imelikuks, sest ei näita tegelikku olukorda ega arvesta paljusid olulilisi kulusid, näiteks kas või mobiilimastidesse ja 3G võrgu arendusse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474