16. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google maksis DoubleClicki eest üle kolme miljardi dollari

Google sõlmis oma ajaloo suurima ostutehingu, makstes DoubleClicki eest 3,1 miljardit dollarit. Summa ületab peaaegu kahekordselt eelmisel aastal samuti Google'i poolt ostetud YouTube'i eest makstu.

Google nõustus nii palju maksma ilmselt seepärast, et napsata DoubleClick Microsofti eest, kes seda reklaamifirmat samuti himustas. Google'i jaoks on DoubleClicki ost veel üheks sammuks muutumaks vaid otsingumootorifirmast mitmekesiseks ning võimsaks reklaamimaailma tegijaks, vahendas New York Times.

DoubleClick on keskendunud reklaamide näitamiseks mõeldud tarkvara arendamisele. Ettevõtte klientideks on muuhulgas Microsoft, Coca-Cola, General Motors, Motorola, Nike, Carlsberg jne. Erinevalt paljudest teistest internetiärile keskendunud börsifirmadest õnnestus DoubleClickil internetimulli lõhkemine edukalt üle elada.

Arvutikasutajatele tähendab DoubleClicki ja Google'i ühendamine ilmselt veelgi enam reklaami, sest ühendades kahe gigandi andmebaasid on võimalik pakkuda konkreetsele kasutajale enam huvipakkuvaid tooteid.

Loe ka teisi Novaatori uudiseid

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755