16. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MySpace teeb USA presidendivalimiste avalöögi

Iowa ja New Hampshire'i osariikide valijad võivad olla pisut solvunud.

Iga nelja aasta järel on Ameerika presidendi eelvalimiste karussell käivitunud neis osariikides. Kuid nüüd kavatseb internetivõrgustik MySpace ise anda Ameerika presidendivalimiste stardipaugu. Hääletamine toimub 1. ja 2. jaanuaril 2008, kirjutas The Guardian.

MySpace'i kasutab iga kuu 65 miljonit ameeriklast, neist 85 protsendil on valimisõigus. Selgelt annab nii suure kasutajaarvuga veebikeskkond tooni kogu eelseisvale valimiskampaaniale.Juba on üles kerkinud väited, kuivõrd tõepärane saab selline ettevõtmine olla, seda hoolimata sellest, et tavapärasele valimissedelile on juba mitmeid multimeedia-alternatiive.Kandidaatide toetusmeeskonnad on MySpace'i keskkonda üles riputanud lehekülgi, kus promotakse valimisprogramme, müüakse nänni ning elavdatakse toetajate vahelist suhtlust.Demokraadist Illinoisi senaatoril ning võimalikul presidendikandidaadil Barack Obamal on teistega võrreldes selge edumaa - teda toetavad noored veebiasjatundjatest kasutajad nagu Howard Deani 2004. aastal. Obamal on MySpace's juba üle 99 000 sõbra, ta edestab John Edwardsit (18 000 sõpra) ja Hillary Clintonit (10 000 sõpra), vabariiklastel Mitt Romneyl ja John McCainil on netisõpru alla 6000, Rudolph Giuliani numbreid ei avalikustata.MySpace'i tegevjuht Chris DeWolfe väitel ärgitab veebikeskkonna tulek poliitilisele areenile kasutajaid osalema poliitilistes protsessides. Guardiani kirjutaja lisas, et selles on terake tõtt, kirjeldades vaimustust, kui leidis kirjakastist teate: "Teile on MySpace'is kiri Hillary Clintonilt."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755