17. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameerika analüütikud: internet feminiseerub

Ameerika Ühendriikide turundusfirma eMarketer analüütikud leidsid, et riigi internetikasutajate seas on 51,7% naisi ehk 97,2 miljonit inimest.

CyberSecurity.ru vahendab analüütikuid, kelle sõnul oli internet algul meeste pärusmaa vaid seetõttu, et seda kasutati uurimiskeskustes ja sõjalistes baasides. 15 järgneva aasta jooksul muutus internet üha vähem spetsialiseerituks ning üha rohkem glamuurseks, nii et hakkas naisi köitma rohkem kui mehi. Lisaks on viimase 5-6 aasta jooksul tekkinud üha rohkem naissoost programmeerijaid ja IT-juhte.

Viimase poole aasta jooksul on sarnaste internetiuuringutega välja tulnud ka comScore Media Matrix, Arbitron ja Edison Media, kes kõik on jõudnud järeldusele, et internet feminiseerub.

Uurijad tegid ühtlasi kindlaks, et internetti kasutavad naised väldivad keerulisi multimeedia lahendusi ja võrguteenuseid. Näiteks vaid 66% naistest vaatab online-videosid. Meeste seas on vastav näitaja 78%.

Ameerika analüütikute hinnangul kasutab täna internetti 78,4% naistest ja 76,7% meestest. Prognooside kohaselt kasutab Ameerika Ühendriikides 2011. aastal internetti 109,7 miljonit naist.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052