20. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õhus on tunda digi-ETVd

Alates neljapäevast levib parema pildikvaliteediga Eesti Televisiooni programm õhu kaudu digilevis.

ETV levib digieetris tasuta, televaatajail on selle nägemiseks vaja digiboksi, teatas ettevõte.

Digipilti näeb täna hinnanguliselt järgmistes piirkondades: Tallinnast 80 km raadiuses, Valgjärve telemastist 80 km raadiuses, Pärnust 60 km kaugusel ning lähinädalail ka Koeru telemastist 70 km kaugusel. 2007. aasta lõpuks peaks enamus Eestist olema kaetud maapealse digi-TV signaaliga.

Euroopa Komisjoni soovitusel läheb kogu Euroopa Liit aastaks 2012 üle digitaallevile.

ETV juhatuse esimehe Ainar Ruussaare sõnul ei too see kaasa mitte ainult parema pildi-ja helikvaliteedi vaid tulevikus võimaluse koostada endale ise teleprogramm ning kasutada interaktiivseid lisasid, valida saadetele tiitreid, vaadata mitut saadet korraga ja suhelda saatejuhtidega. Samuti loob see võimaluse eestikeelsete kanalite arvu kasvule. Digitaalplatvormile üleminek annab võimaluse avada lähiaastatel ETV teine kanal, mis tähendab eestikeelsete saadete mahu kahekordistumist ning suuremat valikuvõimalust vaatajale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755