7. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poolitatud ekraan lubab arvuti taha kaks kasutajat

Microsofti uurimiskeskuses Indias Bangalores on väljatöötamisel tarkvara, mis võimaldab poolitada arvutiekraani kaheks, mõlemal oma operatsioonisüsteem, töölaud, tarkvara, kursor ja klaviatuur.

Sellisest tehnoloogiast võiks olla abi väikefirmadel ja arengumaade koolidel, kes püüavad arvutite arvelt kokku hoda, aga sel võiks olla ka jumet kodudes, kus arvutiga tahab tööd teha rohkem pereliikmeid.

"Põhimõtteliselt saab kaks kasutajat teha teineteisest sõltumatult sama arvuti taga tööd, jagades vaid protsessorit ja monitori," ütles projektijuht Udai Singh Pawar kanalile Discovery News.

Selline leiutis võimaldab säästa aega, mille inimesed oleksid arvutit oodatest surnuks löönud.

Katsepartiina toodetud program kasutab 19-tollist ekraani, kuid suudab töötada ka 15- ja 17-tolliste kuvaritega, mis on India väikefirmade puhul tavalised, ütles Pawar.

Lahendus põhineb tarkvaral, arvutit ei pea välja vahetama. Piisab vaid tarkvara installeerimisest ning lisahiirest ja -klaviatuurist.Tarkvara võimaldab arvutis korraga tööle panna kaks Windowsi operatsioonisüsteemi.

Ekraan poolitub - paremal servas üks, vasakus teine kasutaja. Vajadusel saavad kasutajad viia kursori ka teisele ekraanipoolele, jagades nii faile ja teha koostööd.

Loe ka teisi Novaatori uudiseid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755