9. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nutikas müts aitab puuetega lastel mängida

Suurbritannias leiutati nutikas müts, millega saavad puuetega lapsed kaugjuhtimisega autode ja laevadega mängida.

Dream-Raceri seadmel on neli liikumistundlikku sensorit, mis tuvastavad pea väikeseid liigutusi ja saadavad nende põhjal juhtmeta juhitavasse mänguasja suuniseid, kirjutas BBC.

Leiutis on kohandatud ka Sony PlayStationi mängukonsoolidele, et puuetega inimesed saaksid videomänge mängida.

Uus tehnoloogia loodi algselt viieaastasele poisile, kes autoõnnetuse järel jäi halvatuks. Heategevuslik grupp pöördus elektroonikaekspert Mike Heathi poole ja palus tal välja mõelda midagi sellist, millega poiss saaks iseseisvalt mängida ja ühtlasi oma kognitiivseid oskusi parandada.

Seade kujutab endast musta ja kollasega kujundatud liikumisanduritega nokamütsi, mis on ühendatud kandja puusale kinnitatud või taskusse pandud väikese karbiga. Karbis on patarei ja raadiosaatja. Kui seadme kandja pead liigutab, läheb signaal saatjasse, mis selle edasi vastuvõtjaga mänguasjale kannab.

Tehnoloogiat võib kasutada ka kinnastes või kingades.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755