1. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USAs arreteeriti spämmikuningas

USAs Seattle'is võeti kinni miljoneid rämpsmeile saatnud 27-aastane mees, keda süüdistatakse meilipettustes, identiteediröövis ja rahapesus.

27-aastane Robert Soloway ise on kõiki süüdistusi eitanud. Süüdistuse järgi oli ta üks maailma suurimaid rämpspostitajaid, saates miljoneid meile viirustega nakatatud arvutite abil, teatas BBC.

Ta lõi viiruste abil "zombisid" - arvuteid, mille omanikul pole õrna aimugi, et tema arvuti täidab ka muid ülesandeid.

Meile, mis tegid reklaami Soloway firmale, läks 2003. aasta novembrist kuni tänavu maini välja kümneid miljoneid. Mees vahetas tihti oma võrguaadresse, vältimaks vahelejäämist. Tema firma teenistus oli sel ajal ligi 9 miljonit Eesti krooni.

Soloway on esimene, kelle puhul rakendatakse USAs rämpsposti ja identiteedivarguste vastaseid seadusi. Süüdimõistmise korral tuleb mehel maksta ligi kolm miljonit Eesti krooni trahvi, maksimumkaristuseks võib olla 65-aastane vangikaristus.

Loe ka teisi Novaatori uudiseid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755