21. juuni 2007
Jaga lugu:

Internet on nagu pulgakomm

Kuigi interneti nimetatakse info kiirteeks, meenutab kaardile kantud internet tegelikult värvilist pulgakommi.

Kaart, mille tegid Iisraeli Tel_Avivi ülikooli füüsikud, kujutab endast juhtmete, ruuterite ja muu riistvara, seega kogu interneti matemaatilist kujutist. Punane tuum kujutab umbes sadat võrku, mida haldavad suurkorporatsioonid nagu näiteks ATT Worldnet ja Google.

Lilla välispind koosneb peamiselt väikestest teenusepakkujatest. Interneti äärealadel asumisega on üks probleem - see on nagu lennata New Yorgist Los Angelesi, ümberistumisega Chicago O'Hara lennujaamas, mis on üks maailma kõige rahvarohkemaid. Kui soovite Eesti võrdlust,, siis nagu sõita Mustamäelt Lasnamäele õhtul kell viis. Igal juhul tuleb Järvevana teel ummikus passida.

Teadlased ei paku sellistele olukordadele lahendusi, kuid nad loodavad, et see mudel võimaldab interneti arengut paremini kaardistada ning ehk tuleb kellelgi pähe mõte, kuidas internet meenutaks tulevikus tõesti kiirteed ning aina vähem pulgakommi.

Loe ka teisi Novaatori uudiseid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee