6. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starman tahtis MUZ-TV maha matta

Eesti venekeelsel teleturul tülitsesid Vene MUZ-TV ja Briti RTV, kusjuures üks pooltest kahtlustab põhjusena sõda reklaamiturul.

Telekomifirma Starman katkestas 22. juunist 2. juulini 11 päevaks Vene MUZ-TV Eesti transleerimise. Programmi edastamine taastati alles pärast Briti kompanii RTV International töötaja Oleg Adamtšuki Tallinna-visiiti ning MUZ-TV, RTV ja Starmani esindajate pingelisi kohtumisi, kirjutas venekeelne nädalaleht Den za Dnjom.

Starmani juhid on juhtunust Den za Dnjomile kõneledes sõnakehvad, viidates MUZ-TV lepingu lõppemisele ja tunnistades pingelisi suhteid firmade vahel.

MUZ-TVd valdava AB Media Groupi juhatuse liige Oleg Besedin aga väitis, et tähtajatu lepingu lõpetamisest talle Starmani poolt keegi ei teatanud ja kahtlustab "läbi lõigatud" telepildi taga konkurentide sepitsusi. Tema väitel teenis MUZ-TV seoses pikaajaliste reklaamilepingute täitmata jäämisega mainitud katkestuse tõttu päevas 40 000-50 000 krooni kahjumit.

Teleekraanidelt "ära lõigatud" MUZ-TV asemel jõudis samal sagedusel eetrisse Briti RTV muusikaprogramm, mille edastamise õigust Eestis valdab mittetulundusühing Euroopa Kultuuripärand. Selle juhtide hulgast aga võib omakorda leida MUZ-TV konkurendi telereklaamiturul, kaabellevifirma STV omaniku Vjatšeslav Rabotševi.

Kommentaari ei õnnestunud temalt kahjuks saada, sest ta ei ole veel teadvusele tulnud mullu 29. mail sooritatud kallaletungist. MTÜ Euroopa Kultuuripärandi esindaja Igor Popov aga väitis, et nemad ei oma STVga mingeid sidemeid ega ole sundinud Starmani enda kanalit näitama MUZ-TV eetrist kõrvaldamise hinnaga.

Vene telekanal MUZ-TV töötab Eestis alates 1999. aastast, alludes omakorda Moskva esindusele. Telekanal kuulub kontserni AB Media Group, mis valdab näiteks ka telekanaleid TVN ja internetiväravat MUZ.ee. Kanali kaudu vahendatakse Eesti vaatajateni umbes 40 Vene telesaadet, seriaale, jutusaateid jt, mille juurde näidatakse Eesti klientide tellitud reklaami.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052