9. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rämpspostitajad seljatasid Hotmaili ja Yahoo

Rämpspostitajad on leidnud viisi, kuidas minna läbi Hotmaili ja Yahoo registreerimisel seatud robotilõksudest.

Nüüd on rämpspostitajate käes rohkem kui 15 000 Hotmail-aadressi, teatas arvutiturvalisusega tegelev firma BitDefender.

Nii Microsofti kirjateenus Hotmail kui Yahoo kasutavad robotilõkse, mis peavad välistama selle, et emailiaadresse saaks automaatselt luua. Kasutajat ei aktiveerita enne, kui ta pole korrektselt sisestanud kujutisel tema ette ilmuvaid tähti. Inimene saab sellega hakkama, spämmirobot mitte.

Kuid BitDefenderi teatel on uus troojalane Trojan.Spammer.HotLan.A. hakanud kasutama automaatselt avatud Yahoo ja Hotmaili kirjakaste, et rämpsposti välja saata. Seega on rämpspostitajad suutnud robotilõksud katki murda.

Praegu leviv rämpspost kutsub inimesi minema internetiküljele, kus pakutakse müügiks ravimeid.

Iga tund luuakse BitDefenderi viiruslabori andmeil juurde umbes 500 uut kirjakasti, aga siiski on juba andmeid, et viirus on levinud rohkem kui 15 000 Hotmaili aadressilt, väljasaadetud rämpskirjade hulka ei oska firma hinnata.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052