9. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TeliaSonera ostutuuril Kesk-Aasias

Eesti Telekomi suuromanik TeliaSonera ostab USA firma MCT Corp, et laieneda Usbekistani, Tadžikistani ja Afganistani turule, kus kasv on kiirem kui Põhjalas, vahendas Bloomberg.

TeliaSonera ostab 100% MCTst, millel on kontrollosalus Usbekistani ja Tadžikistani mobiilside operaatoritest ning vähemusosalus Afganistani juhtivas mobiiliside firmas, teatas TeliaSonera.

Firmad, mida tehing puudutab, on Coscom, kus MCT käes on 99,7 protsenti, CJSC Indigo ja CJSC Somoncom, kus USA firmal on vastavalt 60,0% ja 59,4%, ning Telecom Development Company Afghanistan Roshan, kus MCT-le kuulub 12,25%.

Tehingu maksumust ei avalikustatud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755