10. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mikko: küberrünnak paiskab meid möödunud sajandisse

Euroopa Parlamendi täiskogul esinenud Eesti sotsiaaldemokraat Marianne Mikko ütles, et võimetus tõrjuda küberrünnakut võib halvimal juhul paisata Euroopa Liidu ajas tagasi möödunud sajandisse.

"Kujutlege täna, 21. sajandil olukorda, kus ministeeriumidevaheline sisemine teabevahetus on häiritud ning nii valitsusel kui meedial puudub võimalus elanikkonda teavitada," kirjeldas Marianne Mikko musta stsenaariumi, mida rünnaku taga olevad jõud Eestis käivitada üritasid.

Mikko tänas nii Euroopa Liidu kui teiste riikide IT-asjatundjaid abi eest, mida need Eestile osutasid. Ta seadis seda koostööd eeskujuks siseturvalisuse eest vastutajatele kõigis liikmesriikides.

"Ei rikkus ega relvajõud aita küberrünnet tagasi lüüa. Ainus kaitse on koostöö," lõpetas Mikko oma esinemise.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755