25. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas mobiilimast võib tekitada allergiat?

Ühendkuningriigis viidi läbi uurimus, et kinnitada või lükata ümber väide, et mobiilimast tekitab allergiat.

Keskkonnast tingitud terviseprobleemide uurimusest selgus, et tervisehäireid mobiilimast siiski ei tekita, kirjutas BBC.

Katsete käigus tuli välja, et mitukümmend inimest, kes uskusid, et mobiilimast tekitas neil sümptomeid, nagu rahutus, iiveldus ja väsimus, ei suutnud tegelikult määratleda, kas mastist tuli signaale või ei.

Kui aga katsealused arvasid, et mast töötab, teatasid nad suurematest muredest, öeldes, et probleem on psühholoogiline.

Siiski väidavad uuringu korraldanud teadlased, et inimesed kannatavad "tõeliste sümptomite all". "Uskumine on väga tugev asi," ütles Essexi ülikooli professor Elaine Fox, kes kolm aastat kestnud uurimust juhtis. "Kui sa tõsiselt usud, et miski teeb sulle halba, siis see ka teeb," lisas ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755