26. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pokkeriprofid said arvutist napilt jagu

Esmaspäeva ja teisipäeva öödel toimunud pokkeriturniiril, kus vastamisi olid ühed maailma parimad pokkerimängijad, Phil Laak ja Ali Eslami, ning pokkerprogramm Polaris, tulid nelja vooru järel napi punktieduga võitjateks inimesed.

Esimeses voorus mängiti viiki, teise vooru võitis Polaris. Esimesel päeval saavutatud edumaad programm teisel päeval hoida aga ei suutnud – kolmanda ja neljanda vooru võitsid Laak ja Eslami.

"Meie võit üllatas mind tõsiselt," ütles 30-aastane Eslami. "Arvuti on juba praegu nii hea, et tulevikus saab olema ülimalt raske teda võita."

Tehisintellekti arendamisega tegelevad teadlased nimetasid arvutiprogrammi ja inimeste vahel toimunud pokkerimatši verstapostiks arvuti tehisintellekti loomise teel. Seda võrreldi 1997. aastal toimunud inimese-arvuti vahelise matšiga, kus arvuti nimega Deep Blue võitis males maailma parimat maletajat Garri Kasparovit.

Darse Billings, kunagine professionaalne pokkerimängija ja Alberta ülikooli Polarise arendamise meeskonna liige tõdes, et kuigi programm kaotas, mängis ta ikkagi suurepäraselt.

"Polaris näitas teadlasetele, et arvuti on võimeline toime tulema keerulise psühholoogilise mänguga nagu pokker. Ma ei üllatuks, kui me neid järgmine kord juba võidaksime," ütles Billings.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052