27. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võltskontode loojad portaalides mõnitavad ohvreid karistamatult

Internetis laialt levinud isikuandmete ja fotode kuritarvitamise vastu ei saa ohver midagi ette võtta, sest virtuaalne identiteedivargus ei ole Eestis karistatav.

Näiteks Tallinna neiu Marianne Kikase fotosid ja andmeid kasutati tema teadmata selleks, et luua suhtlusportaali rate.ee libakonto, andmete kuritarvitajaks osutus tema enda tuttav, kirjutas postimees.ee.

Andmekaitse inspektsiooni avalike suhete nõuniku Stiina Liivranna sõnul aga nemad selliste andmete üle, mis oleks justkui õiguspäraselt avaldatud, järelevalvet ei teosta. Ta lisas, et ainus, mida identiteedivarguse ohvriks langenu teha saab, on pöörduda portaali haldaja poole ja paluda võltskonto kustutamist.

"Või kui on ebameeldivusi inimesele tekkinud tema andmete kasutamisega seoses, siis on võimalik politsei poole pöörduda," selgitas Liivrand.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755