30. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Joost - maailma kuumim internetiprojekt

Business 2.0 on kokku pannud nimekirja maailma kõige põnevamatest internetiprojektidest. Esikoha on endale haaranud Skype'i asutaja Niklas Zennströmi netitelevisioon Joost.

Nimekirja on pandud väljaspool USAd loodud netiteenused, mis tegijate sõnul muudavad maailma, kirjutas Rootsi majandusportaal di.se.

31 veebilehe või -teenuse seas on rootslaste omi neli. Ka esikoha looja Niklas Zennström on rootslane.

Business 2.0 kirjeldab Joosti kui teenust, millel on potentsiaali muuta meie telekavaatamise harjumusi. Juba praegu on Joostil üle 800 000 kasutaja, kes kõik tahavad internetist telekat vaadata. Ära on märgitud ka see, et projekti vastu tunnevad elavat huvi investorid - Joosti on riskikapitalistid kokku investeerinud 45 miljonit dollarit ehk 515 miljonit krooni.

Teiste Rootsi algatuste seas on nimekirjas ka virtuaalne nukupood Stardoll. 5,5 miljoni kasutajaga kodulehel saavad külastajad oma veebinukkudele riideid osta ja neid siis riietada. Sellesse on seni investeeritud 10 miljonit dollarit ehk 114 miljonit krooni.

Edetabeli esiotsas on lisaks Joostile veel Trivop - koduleht, millel on hulgaliselt infot maailma eri paikade hotellide kohta -, lühifilmideleht Babelgum ja YouTube'i koopia Myubo.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755