31. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Intel: süüdistused tulevad konkurendilt, mitte tarbijatelt

Vastusena Euroopa Komisjoni konkurentsi peadirektoraadi süüdistustele Inteli äritavade kohta, edastas Intel eile vanemasepresidendi ja peajuristi Bruce Sewelli avalduse, teatas ettevõte.

"Oleme veendunud, et mikroprotsessorite turg toimib normaalselt ja et Inteli tegevus on olnud seadustega kooskõlas, konkurentsi toetav ja kasulik tarbijatele. Ehkki me oleksime eelistanud hoiduda kuludest ja ebamugavustest, mis kaasnevad tõestamisega, et konkureerime Euroopas seaduslikel alustel, tähendab komisjoni otsus avaldada süüdistused, et viimaks on Intelil võimalus kuulata meie peamise konkurendi poolt esitatud etteheiteid ja neile vastata.

Kogu juhtum põhineb otsese konkurendi, mitte tarbijate või klientide kaebustel. Komisjonil on aga kohustus neid süüdistusi uurida. Samas on avaldatud süüdistused esialgsed ega tähenda, et oleks leitud midagi, mis kinnitaks Euroopa Liidu seaduste rikkumist. Intelile antakse nüüd osana protseduurist võimalus otse komisjoni väidetele vastata. Tõendusmaterjal, et mikroprotsessorite tööstuses valitseb tegelikult terav ja toimiv konkurents, on kaalukas. Kui konkurendid tegutsevad aktiivselt ja arenevad, siis ka turg hindab neid. Kui nad ei täida ootusi, reageerib turg vastavalt ka sellele."

Euroopa Komisjon süüdistab Inteli kolme liiki tegevustes: allahindlused arvutitootjaile, kes ostsid temalt kõik või enamuse oma kiipidest; raha maksmine mõjutamaks arvutitootjaid kas edasi lükkama või ära jätma konkurendi AMD sisuga toodete loomist; strateegilistele klientidele kauba alla omahinna tarnimine, et AMD-lt klient ära võtta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755