1. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laserprinter on sama kahjulik kui suitsetamine

Austraalia teadlaste meeskonna kinnitusel võib tavaline kontori laseprinter kahjustada kopse samal viisil kui sigarettidest pärit suitsuosakesed, vahendab ETV24.

Erinevate firmade enam kui 60 printeri uurimisel selgus, et peaaegu kolmandik neist levitas õhku ohtlikke tahmaosakesi.

Printeritest õhku sattunud osakesed olid piisavalt väikesed, et siseneda kopsudesse ja põhjustada tervet rida terviseprobleeme alates ärritustundest hingamisteedes kuni krooniliste haigusteni.

Kontorikeskkonnas läbi viidud katsed näitasid, et osakeste hulk õhus viiekordistus sel ajal, kui inimesed olid tööl. Probleem muutus teravamaks siis, kui printeris oli just vahetatud tahma ning trükiti suuri värvikoguseid nõudvaid graafikuid ja pilte.

Uuringu sooritanud Queenslandi Tehnoloogiaülikooli teadlased kutsuvad seetõttu ministreid üles reguleerima sellist emissiooni ning tagama ettevõteid, et printerid asuvad hea ventilatsiooniga kohtades.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474