13. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodune kokteilirobot FOTOD

Igatsed kuuma ilmaga jahutavat keelekastet? Tulevikukodudest ei puudu kindlasti selline robotbaar, mis võtab vastu tellimusi, segab kokteile ning peseb pärast klaasid.

Firma Digital Beverages idees ei puudu püüd päästa maailm. Firmajuht Martin Arellano sõnul on jookide koostis tavaliselt sarnane: neli osa vett ja üks osa kontsentraati. Seega on kõik poes pudelitesse või pakkidesse pandud joogid suur raiskamine: vesi on kodus kõigil niigi olemas, miks seda edasi-tagasi vedada.

Kui palju võimaldab see hoida kokku kütust ning vähendada CO2 emissioone, kui lõpetada taara ja peamiselt veest koosnevate jookide vedu.

Kodubaar MyFountaini kontrollib arvuti, mis kodus segab kontsentraatidest ja veest kokku just soovitud kokteili. Automaadil on puutetundlik LCD-ekraan, mille abil saab masinale oma soove edastada.

Jookide valik on lõputu, kasutaja saab kokteile oma fantaasia piires aina juurde leiutada. Õlu, kohv, mahlad, kokteilid alkoholiga ja ilma, gaseeritud ja gaseerimata.

Alkohoolsete jookide puhul on masinal peal omamoodi lastelukk - neid saab tellida vaid see, kes teab salasõna. Samamoodi saab masinale seada piirid, kui palju keegi võib jooke tellida ning lastel piirata suhkrut sisaldavate jookide tellimist. Programm lihtsalt paneb ühel hetkel piiri peale ning määratud aja pärast võtab selle uuesti maha.

Müügile jõuab seade tuleval kevade, Popular Science andmeil ühe suure joogitootjaga koostöös. Hind saab olema pisut alla 30 000 krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755