15. august 2007
Jaga lugu:

IT-spetsialist: tasuta internetipaketid tekivad siis, kui tasuline turg on täis

Norby Telekomi juhi Oleg Švaikovski sõnul hakkavad interneti teenusepakkujad tasuta pakette pakkuma siis, kui tasuliste teenuspakettide turg on täis.

"Ma ei usu sellesse, et keegi hakkab Eestis ehitama spetsiaalselt tasuta internetileviala. Aga ma usun, et mõne aja pärast interneti teenusepakkujad teevad sellised internetipaketid, mille maksavad kinni mitte tarbijad, vaid sisuteenusepakkujad," ütles Švaikovski aripaev.ee online-intervjuul lugeja küsimusele vastates.

"Näiteks üks ärimudel võib olla see, kus sisuteenusepakkujad maksavad operaatoritele, et nende sisuteenus võrgus töötaks. Sellise mudeli raames maksaks Skype operaatorile, et operaatori võrgus Skype'i teenus toimiks," tõi ta näite.

Teise võimaliku mudelina tõi Švaikovski välja selle, et interneti eest maksavad teenusepakkujale reklaamiandjad. "Näiteks, enne aripaev.ee lehele jõudmist pead sa läbi vaatama mitu reklaamlehekülge," märkis ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt