15. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-spetsialist: tasuta internetipaketid tekivad siis, kui tasuline turg on täis

Norby Telekomi juhi Oleg Švaikovski sõnul hakkavad interneti teenusepakkujad tasuta pakette pakkuma siis, kui tasuliste teenuspakettide turg on täis.

"Ma ei usu sellesse, et keegi hakkab Eestis ehitama spetsiaalselt tasuta internetileviala. Aga ma usun, et mõne aja pärast interneti teenusepakkujad teevad sellised internetipaketid, mille maksavad kinni mitte tarbijad, vaid sisuteenusepakkujad," ütles Švaikovski aripaev.ee online-intervjuul lugeja küsimusele vastates.

"Näiteks üks ärimudel võib olla see, kus sisuteenusepakkujad maksavad operaatoritele, et nende sisuteenus võrgus töötaks. Sellise mudeli raames maksaks Skype operaatorile, et operaatori võrgus Skype'i teenus toimiks," tõi ta näite.

Teise võimaliku mudelina tõi Švaikovski välja selle, et interneti eest maksavad teenusepakkujale reklaamiandjad. "Näiteks, enne aripaev.ee lehele jõudmist pead sa läbi vaatama mitu reklaamlehekülge," märkis ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755