15. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia mobiilide akud kuumenevad üle

Soome mobiilitootja Nokia tunnistas, et telefonides on olnud probleeme akude ülekuumenemisega.

Probleeme tekitavad BL-5C akud, mille valmistas 2005. aasta detsembrist 2006. aasta novembrini akutootja Matsushita, kirjutas BBC.

Sel perioodil tootis Matsushita 46 miljonit sellist akut. Teistes tehastes Nokia telefonidele toodetud ülejäänud üle 250 miljoni BL-5C aku on ettevõtte teatel kvaliteetsed.

Mobiilihiiu sõnul tuli teateid akude ülekuumenemisest 100 kliendilt ja et selliseid akusid oli kasutatud enam kui 50 erinevas telefonis.

Ettevõte teatas: "Nokia on teinud selgeks, et väga harvadel juhtudel võivad vigased akud laadimise ajal tekkiva lühise tõttu üle kuumeneda, põhjustades aku väljatõrjumise telefonist."

Nokia sõnul ei ole neil teateid selle kohta, et ülekuumenemine oleks tekitanud vigastusi või kahjustanud kellegi vara.

Kliendid saavad Nokia kodulehelt kontrollida, kas nende mobiiltelefoni aku kuulub vigasesse partiisse või mitte.

Kõigile, kelle akud 46 miljoni praakeksemplari hulka kuuluvad, lubab Nokia aku välja vahetada.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755