21. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Steri ei saanud veel keskkonnaministrilt kiirgustegevusluba

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi jättis AS Steri kiirgustegevusloa allkirjastamata, soovides kaalumiseks rohkem aega.

"Arvestades kohalike inimeste muret, soovin otsuse langetamisel arvestada ka kohtu seisukohtadega," selgitas Tamkivi.

Steriga seoses on Keskkonnaministeeriumil pooleli ka kaks kohtuasja. Ühelt poolt nõuavad Steri omanikud kohtu kaudu, et keskkonnaministeeriumi toimingud kiirgustegevusloa muutmise taotluse menetlemisel tunnistataks õigusvastaseks ja ministeerium annaks haldusakti, millega muudetakse ASile Steri välja antud kiirgustegevusluba nii, et ettevõte võiks alustada kiirgusallika kasutamist. Kohus peaks otsuse langetama 31. augustil.

Teisalt on Saue valla elanikud vaidlustanud selle, et keskkonnaminister kiitis heaks Sterile seoses kiirgustegevusloa muutmise taotluse menetlemisega tehtud KMH aruande. Selle kaebuse osas peaks kohus otsuse tegema 14. septembril.

Ühtlasi on Tamkivi pöördunud Harju maavanema Värner Lootsmanni poole palvega teostada järelvalvet Saue vallavalitsuse tegevuse üle AS Steri kõrgaktiivse kiirgusallikaga steriliseerimiskeskuse asukoha valikul ja ehitusloa menetlemisel ning analüüsida selle vastavust õigusaktidele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755