24. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venelased esitlesid uut radaritele nähtamatut piloodita sõjalennukit

Vene relvajõud esitlesid täna uut radaritele nähtamatut piloodita sõjalennukit, mille konstrueerijad väidavad, et see ületab omaduste poolest isegi ameeriklaste moodsaid stealth-hävitajaid.

NTV telekanalil näidati tulevikus Vene õhujõudude ridasid täiendama hakkava lennuaparaadi täissuuruses mudelit, mis toodi esmakordselt avalikkuse silme ette Moskva rahvusvahelisel lennundusnäituse Žukovski lennuväljal, vahendas Postimees.ee.

MIG-korporatsiooni nahkhiirt meenutav õhusõiduk kannab venekeelset nime Skat, mis tõlkes tähendab raid.

Lennuk on lameda profiiliga ja selle keskel on ka kuplitaoline kokpit, ehkki inimpilooti seal istuma ei hakka, ning üldjoontes sarnaneb see USA vastavatele hävitajatele, märkis NTV. Skati loojad väidavad, et uuel lennuaparaadil kasutatav stealth-tehnoloogia teeb selle radaritele veelgi nähtamatumaks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474