28. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina tõsiselt mures oma häkkerite tegevuse pärast

Hiina peaminister Wen Jiabao väljendas esmaspäeval "tõsist muret" seoses Hiina sõjaväe häkkerite tegevusega Saksamaa valitsusasutuste kodulehtedel ning lootis, et selline tegevus ei jätku.

Teema tõusis üles pärast seda, kui Saksamaa avaldas raporti, milles häkkerite tegevust kirjeldatakse. "Häkkerite tegevus on ülemaailmne probleem," ütles Wen Jiabao pärast kohtumist Saksamaa kantsleri Angela Merkeliga, vahendas Physorg.

Saksa nädalaleht Der Spiegel oli varem teatanud, et valitsusasutusi rünnanud häkkerid on Hiina rahvavabastusarmee palgal.

Ehkki Merkel otseselt ajalehe väiteid ei kinnitanud, rõhutas ta koos Hiina peaministriga antud pressikonverentsil siiski, et head suhted põhinevad vastastikusel lugupidamisel.

Wen Jiabao väitis, et ta on selgelt sellise tegevuse vastu ning pakkus Saksamaale koostööd, et probleem lahendada. "Me soovime säilitada koostööd Saksamaa valitsusega ning võtame tarvitusele karmid abinõud, et lõpetada arvutisüsteemide turvalisuse õõnestamine," ütles ta.

Viimaste aastate jooksul on erinevad analüütikud Läänes väljendanud muret Hiina kasvava sõjalise võimsuse pärast. Hiina peaminister rõhutas aga, et Hiina tugevnemine on võimalus, mitte oht.

"Hiina käib alati mööda rahumeelset rada. Hiina on väga õnnelik koostöö üle teiste riikidega, kuid ei ähvarda kunagi kedagi," jätkas Wen Jiabao pidulikus toonis. "Seega on selge, et kõik peaksid rahunema, sellist asja nagu Hiina oht ei ole olemas," ütles ta lõpetuseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052