30. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik tahab firmade kulul saada Suureks Vennaks

Valitsus kavatseb sundida telekomifirmasid koguma põhjalikke andmeid oma klientide side- ja internetiteenuste kasutamise kohta, ettevõtjad pelgavad sadadesse miljonitesse ulatuvaid kulutusi.

Eelnõu, mis muudaks elektroonilise side seadust, annab pika nimekirja andmetest, mida telefoni- ja mobiilioperaatorid ning internetiteenuse pakkujad peavad oma klientide kohta koguma, et neid saaks kasutada võitluses terrorismi ja organiseeritud kuritegevuse vastu, kirjutas Postimees.

Lisaandmete kogumisega seotud hiigelkulud jätab eelnõu aga ettevõtjate kanda.

«Operaatoritele toob see muudatus kokku sadadesse miljonitesse küündivad kulud,» kinnitas Elioni juhatuse esimees Valdur Laid, kelle sõnul eeldab uuendus paljude uute salvestusseadmete soetamist ning andmete töödeldavaks muutmist. Sama suurusjärku pidas tõenäoliseks ka WiMax-internetiühendust pakkuva Norby Telecomi juhatuse liige Ivo Saluoks.

Ühe telekomiettevõttes töötava spetsialisti sõnul on kulud nii suured, kuna firmadel endil poleks eales vaja sellist infot koguda.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755