3. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Napsteriga lõpparve

Neli ja pool aastat pärast seda kui Napster sunniti oma illegaalset muusikafailide vahetamise teenust internetis ära lõpetama, maksis Saksa muusika- ja meediakontsern Bertelsmann organisatsioonile National Music Publishers Association veel viimased 130 miljonit dollarit kohtuasja lõpetamiseks, kirjutas Financial Times.

Bertelsmanni "süü" seisnes selles, et firma andis aastal 2000 Napsterile laenu, õigustades oma sammu ootustega, et Napster kasutab raha legaalse teenuse loomiseks. 2002. a pandi Napster kinni.

Kokku on Napsteri afäär Bertelsmannile maksma läinud üle 400 miljoni dollari. Lõpetamaks kohtuasja autoriõiguste rikkumise eest on Berltelsmann maksnud firmale Universal Music 60 miljonit dollarit, firmale Warner Music 110 miljonit dollarit ning EMI-le 100 miljonit dollarit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755