5. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiinlased eitavad Pentagoni sissehäkkimist

Hinna valitsus nimetab alusetuks süüdistusi nagu oleks Hiina armee tunginud Pentagoni arvutisüsteemi.

"Hiina valitsus on alati olnud igasuguse internetikuritegevuse vastu, kaasa arvatud häkkimise vastu," ütles Hiina välisministeeriumi esindaja Jiang Yu.

Ametlikult ei ole Ameerika Ühendriigid süüdistanud Hiinat sissetungimises USA militaararvutivõrku.

Samas Bushi administratsiooni ametnik ütles CNN-le, et Hiina on number 1 kahtlusalune juunis toimunud häkkimisintsidendile. Ka Londoni Financial Times vahendas Washingtoni kahtlusi, et küberrünnaku taga oli Hiina.

"Mõned inimesed teevad metsikuid süüdistusi Hiina aadressil, öeldes põhjendamatult, et Hiina sõjavägi ründas Pentagoni arvutisüsteemi. Sellised süüdistused on täiesti alusetud ja peegeldavad Külma Sõja aegset mentaliteeti," ütles Jiang.

Hiina armeel õnnestus selle aasta juunis sisse tungida Pentagoni arvutisüsteemi, mis on seni teadaolevalt kõige edukam rünnak USA kaitseministeeriumi vastu, kirjutab Financial Times.

Pentagon tunnistas, et oli sunnitud teatud osa kaitseminister Robert Gates'i kasutatavast arvutisüsteemist sulgema, kuid keeldus avaldamast, keda rünnaku taga kahtlustati. Financial Times'i allikate andmeil näitas ministeeriumi sisejuurdlus, et sissetungi taga oli Hiina Rahva Vabastusarmee (PLA).

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052