7. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas spämmi vastu võidelda

Paljudes kirjakastides moodustavad rämpsmeilid tänasel päeval valdava enamuse. Ajab vihale? Tegelikult saab spämmi vastu võidelda ka muud moodi, kui ainult hambaid kiristades kirju kustutada.

Võid valida passiivse tee spämmifiltreid kasutades, kuid kui sa spämmerite vastu erilist viha pead, on võimalik anda ka vastulöök.

Spämmi saatmine on ebaseaduslik. Kui soovid, et spämmisaatjad seadusesilmade poolt käsile võetaks, võid saata oma spämmikirja edasi aadressile [email protected]. Kindlasti tuleb kaasa saata ka kogu spämmikirja päis.

Spämmisaatjate vastu võitleb ka portaal spamcop. Et neile spämmist teada andma, pead sa aga olema enne saidil registreerunud. Vastutasuks annavad nad sulle hiljem teada, kas neil õnnestus sinu kaebuse abil kedagi tabada.

Ka Google'il ja Yahoo'l on olemas leheküljed, kus saad teatada spämmisaitidest. Seejärel need leheküljed otsingusüsteemide andmebaasidest eemaldatakse, et teised heausklikud kasutajad sinna ei satuks.

Kahtlaste e-kirjade osas ole alati väga ettevaatlik. Siin kehtib kindlasti tarkus: parem karta kui kahetseda.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755