13. september 2007
Jaga lugu:

Tamkivi: Skype'i ellujäämine pole ohus

India ajaleht on Skype'i esindajatega toimunud vestlust pisut ekslikult tõlgendanud ja üle dramatiseerinud - loost jääb mulje, justkui oleks ettevõtte tulevane ellujäämine ohus, juhul kui Eesti valitsusega lobitööd tehes Indiast töötajaid ei saa, ütles Skype Eesti juht Sten Tamkivi.

Nii dramaatiliselt Skype siiski olukorda ei näe.

"Siiani oleme ellu jäänud, aga me ei ole tuleviku koha pealt nii kindlad. Tööjõupuudus võib tulevikus kindlasti mõjutada meie projekte. Karmid Eesti seadused ei aita kaasa väljaspoolt Euroopa Liitu töötajate palkamisele," vahendas India uudisteportaal livemint.com Skype'i esindaja sõnu.

"India ajaleht on olukorda pisut üle dramatiseerinud. Eestis on kogenud IT-töötajatest tõepoolest hetkel puudus. Samuti on kolmandatest riikidest kõrgelt kvalifitseeritud ekspertide Eestisse toomine aeganõudev protsess," ütles Skype Eesti juht Sten Tamkivi.

"Et olukorda parandada, toetame Eestis tehnoloogiaharidust, kasvatame ise uusi tehnoloogialiidreid ning kasutame efektiivselt olemasolevaid ressursse. Samuti avasime tänavu kevadel arenduskeskuse Prahas," lisas Tamkivi.

Tööjõupuudusega silmitsi seisev Skype on teinud aktiivset lobitööd Eesti valitsuses, et muuta välismaalt töölevõtmise seadusi paindlikumaks.

"Hea dialoog on meil ka Eesti valitsusega. Konkreetsete riikide asemel oleme siiski rääkinud tööjõuturu olukorrast laiemalt," lisas Skype Eesti juht.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt