17. september 2007
Jaga lugu:

Balbiino investeerib uutesse jäätiseliinidesse 15 miljonit

Baltimaade juhtiv jäätisetootja Balbiino ostab kolm uut täisautomaatset jäätiseliini, mille maksumuseks kujuneb 15 miljonit krooni.

Uute liinidega loodetakse suurendada Balbiino tootmisvõimsust 35% ning ühtlasi asuda valmistama uusi tootegruppe.

Balbiino juhataja Riho Niilsi sõnul on plaanis kasvatada tootmisvõimsust 2008. aastaks vähemalt kolmandiku võrra. "Investeeringute põhisuund on tõsta tehase automatiseerimise taset. Mida rohkem tööd teevad ära masinad, seda efektiivsemaks tootmine muutub. Ühtlasi garanteerib automatiseerimine meie toodete kõrgtasemel kvaliteedi. Balbiino tahab omada 5 aasta pärast Baltimaades 20% turuosa, mis eeldab mitmekülgset tootmisvõimsust. Usume, et kolm uut võimast liini aitavad meil seda saavutada," ütles Balbiino juhataja.

Balbiino turundusjuht Teet Anier selgitas, et uute tootmisliinidega saab ettevõte suuremad võimalused erinevate toodete valmistamisel, nagu näiteks jäätis Trull, mida siiani on toodetud Lätis.

"Liin teeb ära kogu töö kuni pakendite kaanetamiseni, liini juures töötab üks inimene," ütles Anier ning lisas, et kuna nõudlus on viimastel aastatel ka ekspordi suunal oluliselt kasvanud, loodab ettevõte uutele liinidele hea ja piisava rakenduse leida. Kindlasti tahetakse nendega parandada ka Balbiino kasumlikkust.

Balbiino on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, millel on Eesti jäätiseturul 40% turuosa. Lätis, kus Balbiinol on tütarfirma Margota, on turuosa 10%. Balbiino müüb toodangut ka Leedu, Soome, Saksamaa ja Rootsi turule. Ettevõte omab rahvusvahelist kvaliteedistandardi sertifikaati BRC.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt