27. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google panustab Euroopa inseneridele

Google kavatseb suurendada personali kolmandiku võrra, peamiselt Euroopas, sest otsingumootorifirma soovib vältida agressiivse USA ettevõtte kuvandit.

Ajaleht Financial Times kavatseb ettevõte palgata Euroopas tuhandeid insenere, et luua siin sama suur uuringu-ja arenduskeskus, nagu on USAs. Ajalehe sõnul on umbes Google'i palgal olevast 7000 insenerist ja 500 Euroopast, kuid nüüd kavatsetakse eurooplaste arvu drastiliselt suurendada.

Google pole veel täpsustanud laienemise ajagraafikut, kuid tõenäoliselt toimub laienemine järgmise kolme aasta jooksul. Praegu on Google'i palgal olevast 13786 töötajad pooled insenerid, kuid enamik neist töötab ettevõtte California osariigis Mountain View peakontoris.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932