1. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple tõmbas häkitud iPhone'ide omanikele vee peale

Viimase tarkvarauuendusega viis Apple ellu juba varasema ähvarduse – võrgupiirangu alt vabaks häkitud iPhone’id hangusid pärast tarkvarauuendust.

Apple oli juba varem hoiatanud, et häkkimise abil USAs AT T võrgupiirangust vabastatud telefonide kasutamine võib muutuda võimatuks, kui telefoni on omapäi installeeritud tarkvara, teatas New York Times.

Erica Sadun, kes on kirjutanud üle kümne programmi iPhone’i lahtihäkkimiseks, ütles, et tarkvarauuendus muutis iPhone’i kindlaks igasuguste häkkimiskatsete vastu.

Veebiväljaande Gizmondo toimetaha Brian Lam ütles, et ta ei süüdista Apple’it oma äri kaitsmise pärast, aga tema meelest mindi telefonide väljalülitamisega liiale. Selle asemel oleks võinud tarkvarauuendusega võrgupiirangud taastada ning loata installeeritud tarkvara välja lülitada.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755