12. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paldiskisse tuleb radioaktiivseid jäätmeid juurde

Radioaktiivsed jäätmed ei kao Paldiskist niipea, lähiaastatel hakatakse neid sinna hoopis juurde tooma ja selleks avati eile endise allveelaevnike õppekeskuse renoveeritud peahoone, kirjutas Postimees.

Lisaks kahele venelaste poolt 1995. aastal betoonsarkofaagidesse valatud, seiskunud ja tuumakütuseta aatomireaktorile asub seal praegu ka niinimetatud vaheladu, kuhu kogutakse kõik Eestis tekkivad radioaktiivsed jäätmed, kirjutab Postimees.

"Vaheladu on põhimõtteliselt suur betoonist bassein," selgitas hoonet haldava aktsiaseltsi A.L.A.R.A juhatuse esimees Joel Valge.

Lähiaastatel plaanitakse hoonesse üle tuua ka Tammiku radioaktiivsete jäätmete hoidlas olevad jäätmed.

Erinevalt näiteks Saue vallast, kus Steri steriliseerimistehase rajamine äratas kohalike elanike häälekad protestid, tunduvad paldiskilased radioaktiivsetesse jäätmetesse suhtuvat rahulikult ja emotsioonideta

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755