23. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft loobus võitlusest tarkvarasaladuste eest

95% maailma arvutitest tarkvara valmistamine Microsoft andis järgi järele Euroopa Liidu nõudmistele ja nõustus konkurentidega jagama nende operatsioonisüsteemi puudutavat infot.

Microsoft nõustus avaldama info Windowsi failisüsteemi ja printerijagamise süsteemide kohta, millega lõpetati kolm aastat kestnud kohtuvaidluse, vahendas Bloomberg. Info aitab pakkuda maailma suurimal Linuxi operatsioonisüsteemi arendajal Red Hat Inc. ja Sun Microsystemsil pakkuda Windowsile alternatiive.

Euroopa konkurentsivoliniku Neelie Kroesi sõnul muudab see tarkvaratööstust. Kroesi sõnul oli vabavara siiani ainus alternatiiv Microsoftile, kelle kuulub 70% turust. „Euroopa Komisjoni saavutatu toob turule taas konkurentsi ja innovatsiooni,“ lisas volinik.

2004. aastal otsustas Euroopa Komisjon, et Microsoft rikub tarkvara koodi varjates monopolidevastast seadust ning määras kontsernile 780 miljonit eurot (12 mld krooni) trahvi.

Leppe kohaselt peab Microsoft avaldama tarkvara ühitamisinfo arendajatele. Info eest võib arendaja maksta korraga 10 000 eurot või ülemaailmse litsentsi eest 0,4% tulust.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052